Kuvaukset minusta lainausmerkeissä ovat työnohjaajakoulutuksen opiskelukavereideni luonnehdintoja.
Kehittämisestä, kehittymisestä ja elämyksistä pitävä työnohjaaja- työhyvinvointivalmentajasi
Jotta voisit tutustua minuun hieman paremmin, kirjoitan itsestäni vapaamuotoisemman esittelytekstin aiemman esittelyn lisäksi. Edellisessä blogitekstissäni kerroin, kuinka päädyin yrittäjäksi ja tekemään töitä työhyvinvoinnin, työyhteisöjen ja esihenkilöiden parissa. Haluan olla mukana luomassa inhimillisempää työelämää. Haluan lisätä ammattitaitoani auttaakseni asiakkaitani paremmin ja siksi opiskelen parhaillaan Johdon ja esihenkilöiden työnohjaajaksi.
“Hannele on lempeä, elegantti, viisas, vahva, määrätietoinen ja hauska”
Valintojen viidakko – miten olla ahnehtimatta liikaa tekemistä?
Olen nopea innostumaan uusista asioista ja olisi todella ihana ehtiä oppia monenlaista uutta ja toteuttaa ideoitaan. Joudun välillä suitsimaan itseäni ja tietoisesti harkitsemaan, mihin kaikille kursseille ja koulutuksiin kannattaa ilmoittautua. Omasta jaksamisesta huolehtiminen on kuitenkin ykkösasia ja elämässä on muutakin kuin työ. Viisautta olisi stopata koulutusta tarjoavien tahojen kuukausikirjeet, joissa on roppakaupalla houkuttelevia koulutuksia!
Ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taitoja tarvitaan yrittäjyyden ja ammatillisen kehittymisen tasapainoilun kanssa. Aina se ei onnistu, joskus on jäänyt esimerkiksi joitakin nettikursseja kesken, kun aika ei ole riittänyt kaikkeen. Uskoisin, että aika moni muukin painiskelee saman asian kanssa – miten saada aika riittämään kaikelle mielenkiintoiselle.
Olen myös oppinut, mikä on yrittäjän väsymisen merkki: ei jaksa tehdä laskua asiakkaalle!
Vuosien varrella olen oivaltanut, että kaikessa ei tarvitse tehdä priimaa ja hioa loppuun saakka. Välillä riittää 70% laatu tekemisissä. Olen saanut paljon itselleni oivalluksia tunnelukoista, joita käytiin läpi psykoterapiakoulutuksessa. Lisäksi itsemyötätunnon taidot ja lempeys itseä kohtaan on asia, jota voi aina opetella. Haluan mallintaa näitä taitoja myös asiakkailleni.
“Hannele on rohkea, lämminhenkinen, huolehtiva, tarkkanäköinen ja kehittymishakuinen.”
Harkitsin blogin kirjoittamista jo vuosia sitten
Harkitsin blogin kirjoittamista ensimmäisen kerran jo yli 10 vuotta sitten. Tuolloin teemoina olisi ollut vanhemmuus, jaksaminen pienten lasten äitinä ja mieliala-asiat. En kuitenkaan koskaan rohjennut aloittaa blogia, ja olisiko aikakaan riittänyt. Ajattelin tuolloin, että blogi olisi toiminut jollekulle vertaistukena ja kirjoittaminen olisi auttanut myös itseäni. Joskus kieltämättä käy mielessä, että olisiko blogista voinut seurata jotain uutta ja hauskaa ei-niin idyllisen (=väsyttävän) lapsiperhearjen keskellä.
Lasten ollessa pieniä olisin totisesti hyötynyt niistä itsemyötätunnon taidoista, mitä minulla nykyään on. Itsemyötätunnon taitoni ja tietoisuus siitä on lisääntynyt psykoterapeuttikoulutuksessa, 8 viikon itsemyötätunnon kurssilla (jonka kävin 2 kertaa) ja Itsemyötätuntoa ammattiauttajille -retriitillä.
Nykyään osaisin luultavasti myös herkemmin pyytää ja ottaa vastaan apua.
Kannustankin sinua lukijani, jos tunnet että voimavarasi ovat ehtymässä, hakemaan siihen apua matalalla kynnyksellä. Jos olet työssäkäyvä, niin voit kääntyä työterveyden puoleen.
“Hannele on huomaavainen, luotettava, tahdikas, ammattitaitoinen ja helposti lähestyttävä”
Miten huolehdin omasta jaksamisestani?
Liikunta on monelle oleellinen palautumisen muoto ja sitä se on minullekin.
Olen käynyt jo vuosia Bobybalancessa. Kehon kautta saa voimaantuneen olon myös mieleen.
Pidän pienistä irtiotoista kotoa, veden äärellä olemisesta, elämyksistä, kukista, hyvästä ruoasta ja sisustamisesta ja ystävien tapaamisesta. Kaipaan myös lepoa ja hiljaisuutta ja välillä ihan vain yksinoloakin.
Tärkeä hengähdyshetki itselleni on lounastauko -tykkään käydä ulkona syömässä, hyvää lattea unohtamatta! Latesta puheenollen, päivä ei lähde käyntiin ilman omatekoista cafe lattea. Ystäväni tietävät, että olen tarkka siitä, millaista kahvia juon. Yksi hyvän hotelliaamiaisen mittari minulle on, kuuluuko siihen erikoiskahvit!
Käyn itse säännöllisesti työnohjauksessa ja psykoterapeuttikoulutukseen kuului oma psykoterapia. Oma työnohjaus on itselleni todella tärkeä tuki työssä jaksamisessa ja suosittelen työnohjausta kaikille oman työhyvinvoinnin, työroolin ja työssä kehittymisen tueksi. Työnohjauksessa on mahdollista ammattilaisen kanssa käsitellä työhön liittyviä tunteita, opetella tunnetaitoja ja itsemyötätuntoa työssä jaksamisen tueksi.
Yrittäjyyteen olen hankkinut sparrausta ja coachausta. Havahduin vasta tänä vuonna siihen, että toimin yrittäjänä, mutten yrittäjämäisesti. Niinpä vasta tänä vuonna yritykseni sai nettisivut, logon ja some-tilit, sekä tämän blogin. Tämä on uutta ja innostavaa, opeteltavaa riittää! Toki tämä kaikki vie aikaa ja haluan jättää aikaa myös rentoutumiselle ja muulle elämälle.
Seuraa lisää tekemisiäni ja vinkkejä työhyvinvointiin Instassa, työhyvinvointipalveluistani voit lukea täältä.